CaDance Festival 2013

CaDance Festival 2013
CaDance Festival Den Haag 2013 - Foto: Maarten Evenhuis
 

Den Haag danst tijdens het CaDance Festival! Van 25 januari tot en met 9 februari 2013 presenteren toonaangevende en jonge choreografen diverse nieuwe voorstellingen en speciale festivalprojecten. Twee weken lang kun je in Den Haag Nederlands choreografietalent ontdekken met arrangementen, diners, talkshows en natuurlijk heel veel dansvoorstellingen.


Premièrefestival

De hoofdlocatie van CaDance is het Korzo theater aan de Prinsestraat. Daarnaast zijn er ook voorstellingen te zien in Theater aan het Spui. Met zestien premières, van onder andere David Middendorp, Samir Calixto en Ann Van den Broek, voorziet het CaDance Festival veelbelovende dansmakers van een forse publieksimpuls. Veel choreografen die in het verleden zijn begonnen bij CaDance, zijn later gezichtsbepalend geworden voor de dans in Nederland. Bekijk voor meer achtergrondinformatie de programmabrochure die ook online door te bladeren is.


Festivalhoogtepunten

Het Haags Uitburo zet hieronder enkele hoogtepunten van het festival op een rijtje.

Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) hebben de handen ineen geslagen en presenteren in het openingsweekend van CaDance de voorstelling "Up & Coming Choreographers". Het eerste talentontwikkelingsprogramma dat NDT en danshuis Korzo samen presenteren. Deze eerste editie van "Up & Coming Choreographers" presenteert nieuw werk van Joeri Dubbe, Natalia Horečná en Jiří Pokorný.

Een bijzonder locatieproject tijdens het festival is "5 x 5". Korzo ligt midden in het Hofkwartier, één van de acht sfeergebieden in de Haagse binnenstad. CaDance nodigde de choreografen Kenzo Kusuda, Cora Bos-Kroese, Jasper van Luijk, Sjoerd Vreugdenhil en Revanta Sarabhai uit een stuk te maken op een verborgen parel in dit gebied. Met maximaal 24 andere bezoekers reis je langs alle voorstellingen en kijk je de dans recht in de ogen. Absoluut een aanrader! Bekijk op Facebook de foto-impressie die we van "5 x 5" maakten.

De succesvolle choreografe Ann Van den Broek werd door dansorganisatie TsEKh in Moskou uitgenodigd een voorstelling te maken met zeven Russische dansers en één gitarist. Het resultaat was "Kamera" (wat cel betekent in het Russisch), een intrigerende voorstelling over het beklemmende oog van de camera.

Het eigenzinnige dansgezelschap Club Guy & Roni vroeg dichteres Judith Herzberg een nieuwe tekst te schrijven op Igor Stravinsky’s beroemde compositie "l'Histoire du Soldat". Op 8 en 9 februari maken de opzwepende muziek van Stravinsky en de rauwe, explosieve danstaal van Club Guy & Roni de actualiteit voelbaar. Met livemuziek!

In de bijzondere voorstelling "Love-ism" staat de ouderliefde centraal. Met dansers én kinderen gaat de succesvolle Israëlische choreograaf Mor Shani op zoek naar de onbevangenheid en vanzelfsprekendheid van die liefde. Speels en oorspronkelijk roepen ze, tegen al het pessimisme in, op tot optimisme en verbondenheid. Ontwapenend!


Extra festivalactiviteiten

Naast alle voorstellingen worden er tijdens het festival ook zogenaamde Talk & Shows georganiseerd, ontmoetingen met makers, inleidingen en nagesprekken, demonstraties en verschillende feestjes.

CaDance organiseert ook diverse workshops: choreografen uit het festival leren jou elementen uit hun voorstelling. Wil je het bewegingsmateriaal van de voorstellingen ervaren en choreografen als Cagdas 'Caggie' Gulum van dichtbij meemaken, dan zijn deze workshops iets voor jou!

Bij het randprogramma horen ook diverse arrangementen die het dansfestival nog bijzonderder maken. Wees er wel snel bij, want de arrangementen raken meestal snel uitverkocht!


Dansdate met Haagse choreograaf

Kalpana Raghuraman is choreografe en één van de ambassadeurs van Den Haag Danst. Regelmatig blogt zij over voorstellingen, haar werk als choreograaf en ander nieuws over dansstad Den Haag. Kalpana gaat op 6 februari naar de voorstelling "Banlieue" van Alioune Djagne uit Senegal en nodigt je uit om met haar mee te gaan. Na de voorstelling is er een meet & greet met Alioune. Als je meegaat, ontvang je bovendien 3 euro korting! Kijk op www.denhaagdanst.nl voor meer informatie en om je aan te melden.


Kaartverkoop CaDance 2013

Tickets voor CaDance 2013 zijn online via de festivalwebsite te koop. Festivalkaarten zijn ook telefonisch te reserveren via de centrale festivalkassa in het Korzo theater aan de Prinsestraat: 070-3637540. De Korzo-kassa is geopend van maandag tot en met zaterdag van 12:00 tot 18:00 uur, zondag vanaf twee uur voor aanvang en op voorstellingsdagen tot aanvang van de laatste voorstelling. Houders van een UITpas krijgen standaard 1,50 euro korting op kaarten voor CaDance.

Schrijf je in voor de Uitmail
Ontvang de laatste tips en acties. Gratis en op maat!
Meer over de UITmail

Delen