CaDance Festival 2015

CaDance Festival 2015
CaDance Festival Den Haag 2015 Foto: Maarten Evenhuis
 

Den Haag danst tijdens het CaDance Festival! Van 30 januari tot en met 15 februari 2015 presenteren toonaangevende en jonge choreografen diverse nieuwe voorstellingen en speciale festivalprojecten. Twee weken lang kun je in Den Haag Nederlands choreografietalent ontdekken met arrangementen, diners, talkshows en natuurlijk heel veel dansvoorstellingen.


Premièrefestival

De hoofdlocatie van CaDance is het Korzo theater aan de Prinsestraat. Daarnaast zijn er ook voorstellingen te zien in Theater aan het Spui, Lucent Danstheater Met tien premières, van onder andere Jasper van Luijk, Samir Calixto en Alioune Diagne / Compagnie Diagn'Art, voorziet het CaDance Festival veelbelovende dansmakers van een forse publieksimpuls. Veel choreografen die in het verleden zijn begonnen bij CaDance, zijn later gezichtsbepalend geworden voor de dans in Nederland. Bekijk voor meer achtergrondinformatie de programmabrochure die ook online door te bladeren is.


Festivalhoogtepunten

Het Haags Uitburo zet hieronder enkele hoogtepunten van het festival op een rijtje.

Een bijzonder locatieproject tijdens het festival is "4 x 4". Vormgegeven als een reis, zijn vier choreografen aan de slag gegaan met het festivalthema 'The Excellence of Form' op bijzondere locaties rondom het statige Lange Voorhout. In voormalige stadspaleizen en adelijke huizen met hun rijke historie klinken de stemmen uit het verleden, opgeroepen door eigentijdse dans. De tocht begint in het legendarische Hotel des Indes, waar het gezelschap zich verzamelt.


Uiteraard is de dynamische energie van Club Guy & Roni ook dit jaar weer van de partij. In samenwerking met het Duitse gezelschap tanzmainz nemen ze de klassieke vertelling over Odysseus als inspiratiebron.

 

Vorig jaar maakte Samir Calixto een verpletterende indruk met zijn '4 Seasons'. Voor zijn nieuwe voorstelling 'Paradise Lost' liet hij zich inspireren door het gelijknamige dichtwerk uit 1667 van John Milton.

 

Choreografen en dansers Külli Roosna en Kenneth Flak vertrokken naar de woeste hooglanden van Noorwegen. Daar maakten ze 'Wild Places : : Mountain', het eerste deel van een trilogie. Ze lieten zich inspireren door de Noorse filosoof Arne Naess.

 

Joeri Dubbe timmert al jaren succesvol aan de weg als choreograaf. Speciaal voor CaDance is er deze triple-bill met een solo, een duet en een trio.

 

Supercolleges

Kennis opzuigen en je laten inspireren door bevlogen sprekers. Dat is wat de CaDance Supercolleges bieden! Opvallend veel choreografen laten zich dit jaar inspireren door grote klassiekers uit de wereldliteratuur. De buitenstaander, het afscheid, sterfelijkheid, goed vs kwaad, moed, moraal. Geïnspireerd door de grote thema’s creëren eigentijdse kunstenaars in hun eigen taal een tot de verbeelding sprekend nieuw verhaal. CaDance nodigt begenadigde sprekers uit om een college te geven over een aantal klassiekers en grote epische verhalen uit de wereldgeschiedenis: 'The Odyssey', 'L’Etranger', 'Paradise Lost', 'Mahabharata'. Laat je ook inspireren! En bezoek na deze prikkelende colleges de voorstellingen om te zien in welke vorm de choreografen het onderwerp aan de kaak stellen. 

 

Kaartverkoop CaDance 2015

Tickets voor CaDance 2015 zijn online via de festivalwebsite te koop. Festivalkaarten zijn ook telefonisch te reserveren via de centrale festivalkassa in het Korzo theater aan de Prinsestraat: 070-3637540. De Korzo-kassa is geopend van maandag tot en met zaterdag van 12:00 tot 18:00 uur, zondag vanaf twee uur voor aanvang en op voorstellingsdagen tot aanvang van de laatste voorstelling. Houders van een UITpas krijgen standaard 1,50 euro korting op kaarten voor CaDance.

Schrijf je in voor de Uitmail
Ontvang de laatste tips en acties. Gratis en op maat!
Meer over de UITmail

Delen