TINK

TINK

gezelschappen:

Tentoonstelling

In december presenteert Den Haag het winterevenement TINK: studenten, kunstenaars en creatieven toveren zeventig etalages om tot sfeervolle kunstwerken. Een lust voor het oog! ...

Toon meer...

In december presenteert Den Haag het winterevenement TINK: studenten, kunstenaars en creatieven toveren zeventig etalages om tot sfeervolle kunstwerken. Een lust voor het oog! De deelnemende etalages vormen een bijzondere expositie die prima gecombineerd kan worden met een heerlijk dagje winkelen in de Haagse binnenstad. Op 15 en 16 december is TINK XL, een grootse winterparade met theater, muziek, dans, cabaret, poëzie en veel meer.

TINK
Al jarenlang reizen liefhebbers in december af naar Londen, Parijs of New York voor de fraaiste kerstetalages. Voortaan kunnen zij in Nederland blijven, want tijedns het nieuwe winterevenement TINK kun je ook in Den Haag met je neus tegen de winkelruit gedrukt je verwonderen over de mooie etalages. Ondernemers, warenhuizen, studenten en creatieven toveren zeventig winkeletalages om in sfeervolle en bijzondere kunstwerken. Het zal lijken alsof Tinkerbell, het elfje van Peter Pan, haar sterrenstof over de residentie heeft laten dwarrelen...

Wandelroute
Zo krijgen de etalages van modeontwerper Michael Barnaart van Bergen een smaakvolle wintersfeer zonder de gebruikelijke glitters en kerstsymbolen, maar met modellen die de gezelligheid en het feestgevoel symboliseren. Bij XcesorY is een sneeuwlandschap te zien met een bewegende, wit met zilveren boom. In de etalage van het Oostenrijks Toeristenbureau kunnen de passanten zichzelf als wintersporters bewonderen. Oatmealstudio maakt een adventskalender met pakjes van alle 144 nationaliteiten in Den Haag. Student Dian Bosma plaatst in de etalage van Black Labels een levensgrote Husky. Bij Madeleine Lingerie is een lichtkrans met handgeblazen en beschilderde ornamenten van glaskunstenaar Christopher Radko te bewonderen. Bovendien kun je je van 13 t/m 16 december laten fotograferen in de Bubble op het Plein voor de ultieme kerstkaart. Kortom: de Haagse binnenstad wordt één grote expositieruimte waar het winkelende publiek via een speciale wandelroute van TINK en de etalages kan genieten.

TINK XL
Een bijzonder onderdeel is TINK XL, een winterparade op zaterdag 15 en zondag 16 december. Tijdens deze twee feestelijke dagen voltrekt zich in de Haagse binnenstad een winterparade aan theatervoorstellingen, koren en concerten. Je kunt lekker shoppen, etalages kijken en onderweg kleine voorstellingen en sneak previews van culturele Haagse gezelschappen beleven.
Zo is er een sfeervolle wintermarkt in het Hofkwartier en een internationale kerstmarkt op de Grote Markt. Acteurs van Theaterschool Rabarber spelen scènes uit "Robin Hood", het Residentie Orkest zingt Christmas Carols, Lonneke van Leth geeft een voorproefje van de kerstvoorstelling "Het zwanenmeer" en Laura van Dolron van haar oudejaarsconference. Ook zijn er optredens van studenten van het Koninklijk Conservatorium en diverse straatartiesten.
Wie deze dagen het verstopte elfje Tinkerbell ontdekt in één van de etalages, maakt bovendien kans op een leuk cadeau!

Toon minder...
close
TINK The Hague
TINK The Hague
TINK The Hague
vorige
volgende

Waar en wanneer

Schrijf je in voor de Uitmail
Ontvang de laatste tips en acties. Gratis en op maat!
Meer over de UITmail

Delen