The Kyteman Orchestra

The Kyteman Orchestra

gezelschappen:

Muziek

The Kyteman Orchestra: samenspel, energie, dynamiek en ontroering in een nieuwe muzikale dimensie. Colin Benders sleepte met zijn hiphoporkest onder meer een Edison, Zilveren ...

Toon meer...

The Kyteman Orchestra: samenspel, energie, dynamiek en ontroering in een nieuwe muzikale dimensie. Colin Benders sleepte met zijn hiphoporkest onder meer een Edison, Zilveren Harp en 3FM Award in de wacht. Bovendien won Benders de Popprijs van 2009 en stond hij op grote festivals.

Op het toppunt van het succes besloot de trompettist dat het anders moest en trok hij de stekker uit zijn orkest. Benders stortte zich op een volgend project. Met zeven bevriende muzikanten maakte hij in vijf dagen tijd een nieuwe plaat, "Kytecrash".

In 2012 dook Kyteman ook weer de studio in met zijn orkest. Binnen de muren van Kytopia, de Utrechtse muzikale vrijstaat met studio's, loodsen, werk- en oefenruimtes, creëerde The Kyteman Orchestra met een grote hoeveelheid instrumenten, verschillende vocalisten en zelfs een koor een cinematische sound.

Tijdens live-optredens komt dit dynamische en monumentale aspect van de muziek nog duidelijker naar voren met tal van muzikale hoogtepunten. Een regelrecht spektakel!

Toon minder...
close
The Kyteman Orchestra met Colin Benders (foto: Maurice Haak/Haags Uitburo)
The Kyteman Orchestra met Colin Benders (foto: Maurice Haak/Haags Uitburo)
vorige
volgende

Detail(s):Dirigent: Colin Benders aka Kyteman
Bezetting The Kyteman Orchestra: Colin Benders, Pax, Reazun, Omar Soulay, Blaxtar, mc’s; Bram Hakkens, drums; , Frank Wienk, percussie; Dibbe van Laarhoven, basgitaar; Niels Broos, Pieter de Graaf, toetsen; Morris Kliphuis, Randell Heye, Patrick Votrain, Kobi Arditi, blazers; Rani Kumar, Camilla van der Kooij, Jonas Pap, Sietse van Gorkom, strijkers

Websites:www.kyteman.com

Waar en wanneer

Schrijf je in voor de Uitmail
Ontvang de laatste tips en acties. Gratis en op maat!
Meer over de UITmail

Delen