Louwman Museum toont Aston Martin van James Bond

Het Louwman Museum in Den Haag exposeert tot en met zaterdag 31 maart de Aston Martin V12 Vanquish uit de James Bond-film "Die Another Day". Pierce Brosnan bestuurt de auto voorzien van allerlei aanpassingen zoals een zelfregulerend camouflagesysteem, aan de voorkant gemonteerde hittegevoelige raketten, nachtkijkers, winterbanden met spikes, lasergestuurde vuurwapens, een kogelvrij carrosserie en dito ruiten.

 

Aston Martin V12 Vanquish

Aston Martin leverde zeven auto’s van het type V12 Vanquish voor de film "Die Another Day" uit 2002. Drie standaard productie auto’s, voorzien van een 450 pk twaalfcilinder motor, werden gebruikt voor close-ups en opnames van het interieur. De overige vier werden ingrijpend aangepast om te worden gebruikt door het 'special effects'-team voor de opnames van het gevecht van de auto met een groene Jaguar XJ8 op een bevroren meer. De tentoongestelde Aston Martin is een van de drie resterende gemodificeerde auto's. Het aanpassen van deze auto’s nam zes maanden in beslag.

 

Aston Martin DB5

De Aston Martin V12 Vanquish vervangt tijdelijk de originele Aston Martin DB5 uit 1964 uit de film "Goldfinger", die tot de kerncollectie van het Louwman Museum behoort en die aan de basis ligt van de associatie van Aston Martin met James Bond. De Aston Martin DB5 wordt tijdelijk geëxposeerd in Beaulieu, het Britse Nationaal Automobiel Museum als onderdeel van een internationaal uitwisselingsprogramma.

Schrijf je in voor de Uitmail
Ontvang de laatste tips en acties. Gratis en op maat!
Meer over de UITmail

Delen